Talne obloge2017-07-17T11:46:45+00:00

Vinilne talne obloge

Ime za VINILNE TALNE OBLOGE zaobjame zelo širok spekter talnih oblog. Razvrščamo jih v dve skupini – HETEROGENE in HOMOGENE TALNE OBLOGE. Heterogene so narejene iz več slojev oz. več plasti strukture materiala, homogene sestavlja enotna struktura materiala skozi vso debelino obloge. Primerne so za vse vrste prostorov tako v gospodinjstvu, kot v industriji oz. poslovnih prostorih. Nudijo neomejene možnosti izbire glede na namembnost, zahtevnost oz. obremenjenost in frekventnost prostora. Široka paleta imitacij lesa, kamna, kovine, vidik živih barv in pisanih vzorcev zagotavljajo vizualno prepričljivost vsakega okusa. Dobavljive so v različnih dimenzijah, oblikah in debelinah, kar omogoča širok spekter atraktivnih načinov vgradnje, hkrati minimalno količino odpadnega blaga, s tem doprinos k cenovni ugodnosti in varovanju okolja. So vzdržljive, odporne, enostavne za čiščenje, imajo dolgo življenjsko dobo.

Linolej

LINOLEJ  je elastična talna obloga, ki je narejena iz naravnih materialov lanenega olja, lesa, plute, apnenčeve moke, smole in naravnih barvnih pigmentov in podlago iz jute. Sestavnost teh materialov daje Linoleju značilen vonj. Zaradi tehničnih lastnosti, ki ga odlikujejo – je antistatičen, antibakteriološki in zvočno izolativen material, priporočljiv za vgradnjo  v prostorih, ki zahtevajo visok nivo čistoče.  Primeren je za vgradnjo v prostorih s talnim ogrevanjem. V zadnjem času je vgradnjo linoleja nadomestila vse bolj kvalitetna proizvodnja vinilnih talnih oblog z visokimi tehničnimi standardi.

Pluta

PLUTA je 100% naravna ekološka talna in stenska obloga, ki se pridobiva iz skorje hrasta plutovca. Odlikuje jo toplina in udobje, je prijetna za hojo. Ima visoke izolacijske karakteristike, nudi nizko prevodnost toplote, zraka in vibracij, je antistatična, antibakterijska, odporna na insekte, primerna za alergike, saj se prah nanjo ne veže direktno. Priporočamo jo za vgradnjo predvsem v bivanjskih prostorih. Je elastična, prožna in odporna talna, kot tudi stenska obloga. Primerna je za polaganje kjer je vgrajeno talno ogrevanje. Na razpolago je talna pluta v surovi izvedbi, katero je potrebno lakirati, plastificirana pluta z zgornjim pvc zaščitnim slojem, plavajoča pluta oz. pluta s klik sistemom dobavljiva z zgornjim zaščitnim slojem iz pvc ali lakirana z lakom na vodni osnovi.

Tekstilne talne obloge

Tekstilna talna obloga prinese v vaš dom ali poslovni  prostor udobje in toplino. Zaradi široke ponudbe  glede izbire surovin in visoke tehnologije obdelave tekstilnih vlaken,   pester vidik živih barv in pisanih vzorcev zadovolji vsak okus in željo kupca. Naravni materiali -juta, svila, sisal, bombaž, volna, konoplja, lan, kokos  in umetni materiali -poliamid, polipropilen, poliester, akril so osnovne sestavine iz katerih se izdelujejo talne obloge, preproge, tekači, čistilne preproge, predpražniki,…Visoka tehnologija in kakovost vlaken nudijo na trgu tudi antibakterijske in antialergične tekstilne talne obloge. Glede na tkanje tekstilne  talne obloge razvrščamo na –  strižene (velur), zankaste (buchle), iglane  talne obloge  (tapisoni), ki jih odlikujejo stisnjena vlakna na podlago, zaradi tega so bolj kompaktne, robustne in vzdržljive, narejene so iz umetnih vlaken, imajo bolj grobo strukturo. Med iglane talne obloge uvrščamo tudi umetno travo.

Umetne trave

Zaradi neprestanega razvoja tehnologije na področju talnih oblog, so danes dobavljive umetne trave, (lahko z višje  ali nižje stiženimi vlakni, z različno gostoto teh), s katerimi lahko uredimo okolico hiše, poslovnega prostora, zunanje terase doma ali v lokalih, sejemske prostore, razne dekoracije,….saj  ne potrebujejo posebne nege. So enostavne za polaganje in vzdrževanje.

Umetne trave nam lahko služijo tudi kot dodatna varnost na spolzkih tleh. Posebej v mokrih deževnih dneh in zimskem času poledice, nudijo široke možnosti dodatne zaščite pred spodrsljaji in padci.    Rešitev je – Izdelava zaščitnih oblog za stopnice, podeste, predprostore, hodnike,… po naročilu!

Preproge in tekači

V družino tekstilnih talnih oblog spadajo tudi preproge in tekači. Izdelujejo se iz naravnih in umetnih vlaken.  Dajejo  toplino, udobje in dekorativen izgled  prostoru. Okrasite svoj bivalni prostor, naredite ga prijetnejšega  s preprogo ali tekačem.

Pokličite:03 758 07 20
Pošljite povpraševanjeza ugodno ponudbo!
Ime in priimek:
Vaš e-mail naslov:
Telefon: